Сибірська виразка загрожує мешканцям котеджного містечка у Київській області

Інвестори можуть придбати житло поруч із кладовищем тварин
Сибірська виразка загрожує мешканцям котеджного містечка у Київській області
Зима, погода, котедж Фото: Pexels
11 Січня 2022, 12:42
читать на русском

У Київській області будують котеджне містечко поруч зі скотомогильником, де ховали тварин з "сибіркою".

Як повідомляє СтопКор, будівельна компанія запевнила інвесторів у будівництві котеджів в екологічно чистому місці - поблизу села Ходосівка Київської області, натомість "Obriy Family Club" (OFC) зводять поруч із кладовищем тварин, що хворіли на сибірську виразку.

Видання посилається на каталог захоронень тварин, у якому зазначається, що у 60-х роках минулого століття на цій території дійсно був скотомогильник, де закопували худобу, хвору на сибірську виразку.

КМ Obriy Family Club зводять у Ходосівці на Київщині Фото: СтопКор

Журналістка Олександра Сербін дізналася, що скотомогильник розташований якраз поряд з територією у 20 га, де відбувається забудова котеджного містечка OFC.

Дозволити собі хатинку тут зможуть лише багатії, адже ціни тут стартують від 700 тисяч доларів, – розповіла вона.

Один з керівників компанії-забудовника Павло Сомов розповів "СтопКору", що про наявність скотомогильника поблизу будівництва йому відомо - однак лише з чуток.

Опитувані виданням експерти підтвердили, що будувати біля скотомогильника небезпечно, оскільки це може спровокувати новий спалах сибірської виразки.

Довідково:

Сибірська виразка - інфекція, яка передається людині від тварин. Збудником хвороби є спороутворююча бацила, яка зберігається в грунті десятиліттями. Джерело інфекції - хворі домашні тварини (велика і дрібна рогата худоба, свині та ін). Зараження може відбутися одним з наступних шляхів:

  • контактний;
  • повітряно-пиловий;
  • аліментарний;
  • трансмісивний.

У хвороби короткий інкубаційний період (до 3 днів). Залежно від клінічної картини сибірської виразки розрізняють трьох видів: шкірна, шлунково-кишкова, легенева.

Сибірка входить до переліку особливо небезпечних інфекцій входять ті захворювання, які відрізняються особливою епідемічною небезпекою, тобто здатні масово поширюватися серед населення.

Також вони характеризуються тяжким перебігом, високим ризиком летальності та можуть становити основу біологічної зброї масового ураження.

Нагадаємо, раніше ми писали, як у столичному житловому комплексі "Місто квітів" інвестори залишилися без обіцяного великого дитячого садочку та паркінгу - їх ошукав забудовник.

Читайте також