"Заробив" на покупці трансформатора: заступнику мера Чернігова повідомили про підозру

Збитки державі становлять близько 30 млн гривень
"Заробив" на покупці трансформатора: заступнику мера Чернігова повідомили про підозру
20 Червня 2023, 10:34
читать на русском

Заступник мера Чернігова з питань діяльності виконавчих органів влади міг "заробити" на покупці трансформатора для ТЕЦ. Йому повідомили про підозру.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Як зазначають правоохоронці, у липні 2022 року заступник мера купив трансформатор для місцевої ТЕЦ, постраждалої від російських обстрілів, за ціною, яка вдвічі вища за ринкову. Збитки державі становили близько 30 млн гривень.

Для реалізації своєї схеми чиновник скоординував свої дії з керівництвом компанії-постачальника обладнання.

Станом на зараз підозрюваному вже обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою у розмірі 32 млн гривень. Йому загрожує до шести років ув'язнення.

Нагадаємо, 8 грудня 2022 року Яворівський районний суд Львова позбавив мера Чернігова Владислава Атрошенка права обіймати посаду міського голови протягом року.

Мер Чернігова Владислав Атрошенко заявив, що рішення суду про відсторонення його від посади мера – це придушення самоврядування, адже за нього віддали голоси майже 80% чернігівців. Атрошенко звернувся до Президента із закликом змусити підлеглих діяти по закону і не дати внутрішньому ворогу знищити демократію.

Як повідомлялось, Атрошенко 2 липня 2022 року намагався перетнути державний кордон в пункті пропуску "Краківець". Після заборони виїзду ДПСУ у воєнний час, мер Чернігова відправив свого водія за кордон, щоб той повернув службовий автомобіль, яким впродовж трьох місяців користувалась його дружина у власних потребах.

Читайте також

1