Застосовують надзвукові ракети: Жданов пояснив, чому ППО не завжди збиває ракети над Кривим Рогом

Українська ППО завжди працює над містом
Застосовують надзвукові ракети: Жданов пояснив, чому ППО не завжди збиває ракети над Кривим Рогом
Ракета “Кинжал” Фото: http://armiya.az/
19 Вересня 2022, 16:13
читать на русском

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що українська ППО не завжди збиває російські ракети у напрямку Кривого Рогу через те, що рашисти застосовують надзвукові ракети "Кинджал" та крилаті ракети типу "Іскандер-К".

Про це він повідомив на своєму YouTube-каналі.

ППО в напрямку Кривого Рогу, звичайно, працює, але місто, ймовірно, перебувало під обстрілами крилатих ракет "Кинджал", хоча цьому нема офіційних підтверджень. Це  надзвукова ракета, яка долає системи ППО за рахунок своєї швидкості і потрапляє в ціль, - сказав Олег Жданов.

Він зазначив, що також орки застосовують крилаті ракети "Іскандер-К", які летять у мертвій зоні радара, зокрема, на висоті сім метрів.

Скажімо, ракета "Іскандер-К" летить на висоті сім метрів, на рівні другого поверху, її жодна РЛС не побачить. Окрім того, крилата ракета летить не за математичною траєкторією,  вона постійно її змінює. РЛС методом інтерполяції визначає точку зустрічі на основі законів балістики. Крилата ракета летить, як літаки, змінюючи курс та висоту, - пояснив він.

Нагадаємо, місто Кривий Ріг Дніпропетровської області затопило після російського ракетного удару. Вода розлилася вулицями, іноді люди змушені користуватися човнами, щоб добратись до домівок.

Також після ракетного удару росіян вода в річці Інгулець у Кривому Розі почервоніла.