Застосування касових апаратів можуть відтермінувати на рік - Разумков

Законопроєкт розглянуть уже 4 листопада
Застосування касових апаратів можуть відтермінувати на рік - Разумков
Черга в магазині (фото: УНІАН)
3 Листопада 2020, 14:25
читать на русском

Верховна Рада України має намір ухвалити законопроєкт, який передбачає відтермінування застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування на 1 рік, тобто до 1 січня 2022 року.

Про це повідомив голова ВР Дмитро Разумков під час засідання Ради 3 листопада.

Разумков зазначив, що керівництво парламенту зустрілось із представниками усіх депутатських фракцій та груп з метою обговорення питання щодо ситуації, яка складається з підтримкою малого та середнього бізнесу на фоні COVID.

Усі одноголосно підтримали рішення, щоб відтермінувати застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування на 1 рік - до 1.01.2022 року.

Це консолідована позиція усіх фракцій та груп, які працюють в Раді, - сказав Разумков.

Читайте також

Як зазначає голова ВР (досьє Дмитра Разумкова), то 3 листопада повинен бути зареєстрований відповідний законопроєкт, а 4 листопада - буде дане доручення комітету невідкладно його розглянути.

Сподіваюсь, ніхто не буде проти, якщо завтра ми його розглянемо. Сподіваюсь, що він буде підтриманий за основу і в цілому, - додав Разумков.

Зазначимо, що з 1 серпня 2020 року бізнес зможе замість традиційних касових апаратів (реєстраторів розрахункових операцій – РРО) використовувати програмні касові апарати (програмні РРО).

1