Затримали депутата, який планував очолити Черкащину в разі окупації

Після того, як його плани не справдилися, чоловік намагався втекти до США
Важливо
Затримали депутата, який планував очолити Черкащину в разі окупації
Депутат у Черкасах планував стати російським гауляйтером Фото: ssu.gov.ua
3 Серпня 2022, 13:53
читать на русском

При намаганні втекти за кордон затримали депутата Черкаської міськради, який очолював фракцію ОПЗЖ.

Як повідомили в СБУ, депутат міськради Черкас, який до того ж працював помічником чинного народного депутата, хотів стати гауляйтером рф у випадку окупації Черкаської області.

Співробітники Служби безпеки затримали депутата Черкаської міськради, який очолював фракцію ОПЗЖ до заборони цієї партії, і водночас працював помічником чинного нардепа. Чоловік не лише виправдовував агресію рф проти нашої держави, а й планував очолити окупаційну адміністрацію на Черкащині, якби ворогу вдалося захопити регіон, - розповіли у Службі безпеки.

За даними СБУ, депутат-зрадник з однією з поплічниць проводив "інформаційно-підривну діяльність на користь рф, стверджуючи, що війна в Україні – це виключно внутрішній громадянський конфлікт".

Однак, коли депутат зрозумів, що його плани провалилися, він вирішив втекти до США.

Наразі чоловікові та його поплічниці повідомлено про підозру.

Видання "Вичерпно" повідомляє, що йдеться про колишнього голову фракції ОПЗЖ в Черкаській міській раді Олександра Замирайла, який у березні заявив про припинення своєї діяльності в ОПЗЖ. Тоді ж він повідомив, що залишається в місті Черкаси.

Нагадаємо, 25 лютого 2021 року Черкаська міськрада підтримала звернення Національного корпусу щодо заборони партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ).

1