Затриманому на акції протесту під ОП пред`явили звинувачення у хуліганстві (відео)

У поліції наполягають, що вікна в Офісі президента побив саме Владислав Стафійчук
Затриманому на акції протесту під ОП пред`явили звинувачення у хуліганстві (відео)
Акція у підтримку Стерненка під Офісом президента Фото: Парламент.UA
21 Березня 2021, 13:30
читать на русском

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко оприлюднив відео, на якому Стафійчук ліктем вибиває скло у дверях офісу президента.

Відео Геращенко оприлюднив у відповідному дописі на Фейсбуці.

Громадянин який бив шибки на дверях Офісу Президента вже вчора був затриманий співробітниками поліції. Йому пред’явлено звинувачення у хуліганстві. Докази його вандалізму та хуліганства Ви можете побачити на відео, - написав Геращенко (досьє Антона Геращенка).

Таким чином Геращенко заперечив слова адвоката Стафійчука, який заявив, що вікна побили "поліцейські провокатори".

Якщо це дійсно так, і поліцейські затримали поліцейського провокатора, а не звичайного вандала - хулігана, то я не розумію чому вчора під відділок поліції прийшла юрба громадян які з бійкою вимагали випустити затриманого ? Для чого випустити ? Щоб звести з ним рахунки як з особою, яка своїми провокативними діями спотворила "мирний" характер протесту ? Чи для того, щоб він уник відповідальності за свої умисні хуліганські дії? – запитав Геращенко.

Геращенко вважає, що правильна відповідь на його питання полягає в тому, що провокатори, за спинами яких стоять політикани, не хочуть нести відповідальність за свої вчинки.


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний".Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Під час акції поліція затримала одного з учасників Владислава Сорда (Стафійчука), ветерана 93 ОМБР. Біля Печерського відділку поліції, де його утримували, сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками Стерненка.

Друг Стерненка Роман Ратушний заявив, що Стафійчук був "мирним учасником акції" під ОП. Також він запевняє, що учасники акції біля Офісу президента не планували бити вікна будівлі, а зробили це "поліцейські провокатори".

1