Завдали 55 мільйонів збитків: ДП "Укрспирт" навмисно закуповувало паливо за завищеними цінами

Семеро учасників злочинної групи отримали повідомлення про підозру
Завдали 55 мільйонів збитків: ДП "Укрспирт" навмисно закуповувало паливо за завищеними цінами
31 Травня 2023, 19:26
читать на русском

САП та НАБУ викрили злочинну схему реалізації на ДП "Укрспирт" палива за завищеними цінами, що завдала понад 55 млн грн збитків.

30 травня 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру 7 учасникам злочинної схеми реалізації на ДП "Укрспирт" палива котельного коксохімічного за завищеними цінами, яке використовувалось для виготовлення спирту.

Дії трьох службових осіб ДП "Укрспирт", двох підприємців та двох бухгалтерів приватних товариств кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

У межах досудового розслідування встановлено, що службові особи ДП "Укрспирт" вступили у змову з представниками приватних суб’єктів господарювання та за винагороду здійснювали закупівлю палива за завищеними цінами.

Так, за однією зі злочинних схем, підприємці самостійно виробляли паливо, проте реалізовували його за цінами вище ніж ринкові державному підприємству як таке, що нібито було придбане у виробників. За іншою схемою, паливо придбавали безпосередньо у пов’язаного підприємства-виробника та також реалізовували його ДП "Укрспирт" за завищеними цінами.

Реалізація цієї злочинної схеми завдала державному підприємству збитків на суму понад 55 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, правоохоронці викрили масштабну аферу, метою якої було рейдерське захоплення Хорольського заводу дитячого харчування на Полтавщині. Організатором шахрайських дій виявився адвокат та власник медіахолдингу, який використовував підконтрольні інформресурси з метою тиску та шантажу на бізнесменів та політиків.

1