Завдав збитків на 4,3 млн: судитимуть заступника гендиректора кіностудії ім. Довженка

На майно обвинуваченого накладено арешт
Завдав збитків на 4,3 млн: судитимуть заступника гендиректора кіностудії ім. Довженка
Арешт Фото: Київська міська прокуратура
28 Жовтня 2020, 23:15
читать на русском

Київською місцевою прокуратурою № 10 скеровано до суду обвинувальний акт відносно заступника генерального директора ДП "Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка".

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Його судитимуть за фактом службової недбалості, що спричинила збитки державі у сумі 4,3 млн грн.

Згідно матеріалам слідства, у 2018 році обвинувачений, який на той час обіймав посаду тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора ДП "Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка", уклав з ТОВ договір оренди, за яким передав у користування житлові приміщення у будинку готелю-гуртожитку начебто для проживання професійних творчих працівників, задіяних у сфері кіновиробництва та відеозйомок.

Читайте також

При цьому розмір орендної плати по вказаному договору з Фондом державного майна України або його регіональними відділеннями не погоджувався, а орендну ставку визначено в розмірі 3,0 % з коефіцієнтом 0,7, всупереч Методики розрахунку, затвердженої Кабінетом міністрів України. Однак, у ході досудового розслідування з’ясовано, що мета використання переданого в оренду приміщення не відповідала дійсності, а фактично орендар використовував цей об’єкт як готель та мав сплачувати значно більший розмір орендної плати, - повідомили у прокуратурі.

Внаслідок вказаних дій державним інтересам заподіяно тяжкі наслідки через недоотримання коштів від здачі в оренду приміщень у сумі понад 4,3 млн грн, що підтверджується висновками судово-економічної експертизи.

Читайте також

Дії посадовця кваліфіковані за ч. 2 ст. 367 КК України. З метою забезпечення відшкодування завданої шкоди на майно обвинуваченого накладено арешт.

1