Ексголові Державної податкової служби України повідомлено про підозру - Гепрокуратура

Сергія Верланова звинувачують у зловживанні владою та службовим становищем
Ексголові Державної податкової служби України повідомлено про підозру - Гепрокуратура
Сергій Верланов Фото: facebook.com
20 Жовтня 2020, 20:18
читать на русском

Генпрокуратура повідомила про підозру у зловживанні владою та службовим становищем колишньому голові Державної податкової служби України.

Заступником Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому голові Державної податкової служби України у зловживанні владою та службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи використанні влади та службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам , - зазначається у повідомленні пресслужби ГПУ.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній голова Державної податкової служби України незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 млрд 246 млн грн.

Читайте також

Цим документом Офісом великих платників податків ДПС України було донараховано рентну плату за користування надрами одному з найбільших металургійних комбінатів країни. Таким чином, бюджет України недоотримав зазначену суму несплачених податків, - повідомляють у Генпрокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Рішення Генпрокуратури Сергій Верланов прокоментував на своїй сторінці у Facebook: "На жаль, в Офісі Генпрокурора не дослухались до голосу здорового глузду і підписали завідомо необгрунтовану та політично вмотивовану підозру, яка пов’язана зі справою "АрселорМіттал". Дізнався про це, як завжди, з новин. Генпрокуратура, яка повинна стояти на сторожі законності, виконує замовлення політиків".

Читайте також

Звинувачення щодо мене є абсолютно безпідставними і є черговим зразком юридичного трешу, що я незабаром доведу. Буду захищати себе та ті реформи, заради яких я прийшов на державну службу, - заявив Верланов.

Нагадаємо, 24 квітня Кабмін прийняв рішення звільнити Сергія Верланова з посади голови Державної податкової служби України. Він був призначений на цю посаду у квітні минулого року після того, як було прийнято рішення про поділ Державної фіскальної служби. Через кілька днів уряд призначив новим головою податкової служби Олексія Любченка.

7 травня Верланов заявив, що співробітники СБУ провели у нього вдома обшуки.

У травні 2020 року ексглава Державної податкової служби Сергій Верланов подав позов в Окружний адміністративний суд міста Києва, в якому він вимагав скасувати розпорядження Кабінету міністрів України про своє звільнення.

1