Зберігали генератор у коморі: медики Жовківської лікарні розповіли про інцидент

Робочий генератор не залучили, оскільки "не було потреби"
Зберігали генератор у коморі: медики Жовківської лікарні розповіли про інцидент
Медики у захисних костюмах, лікарня (фото: УНІАН)
29 Листопада 2020, 18:04
читать на русском

У Жовківській центральній районній лікарні, де померли двоє пацієнтів, підключених до апаратів ШВЛ, було два електричні генератори. Один з них можна було залучити до підживлення пацієнтів киснем, однак його вирішили не залучати, оскільки "в ньому не було потреби".

Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький у Facebook.

Він зазначив, що обидва пацієнти, що померли внаслідок інциденту, були хворі на Covid-19 й мали двобічну пневмонію. Він зазначив, що електрика у лікарні була відсутня з 17:50 до 19:10 "внаслідок несправності".

За його словами, у лікарні є два електричних генератори, які можна застосовувати при аварійних відключеннях світла. Один електрогенератор під’єднаний до електромережі в пологовому відділенні, а другий електрогенератор на момент приїзду слідчо-оперативної групи та зі слів самих працівників медичного закладу "знаходився в гаражному приміщенні на території лікарні" і не був підключений до електромережі.

Читайте також

Керівництво медзакладу у розмові з правоохоронцями заявило, що генератор не було залучено до реанімаційного відділення, оскільки в ньому начебто не було потреби.

У самому Жовківському РЕМ, коли зникло світло, медзаклад нібито запевнили, що електрики не буде впродовж 20 хв.

Ініціюю подання про звільнення голови Жовківської РДА, а перед Жовківською районною радою ініціюю звільнення головного лікаря медичного закладу, - сказав Козицький.

За його словами, департаментом охорони здоров’я ЛОДА розпочато службову перевірку щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ.

Нагадаємо, що у Львівській області поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів Жовківської районної лікарні, які перебували в реанімації на апаратах ШВЛ, та померли через відсутність електроенергії у лікарні.

1