Збирав розвіддані для ворожих обстрілів: СБУ затримала агента РФ на Одещині

Йому повідомлено про підозру
Збирав розвіддані для ворожих обстрілів: СБУ затримала агента РФ на Одещині
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
15 Серпня 2022, 16:52
читать на русском

Співробітник одного з державних медичних закладів Одеської області став агентом РФ та збирав розвіддані про ЗСУ та Тероборону..

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Служба безпеки України затримала агента спецслужб РФ, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і Тероборони, функціонування резервних аеродромів і військових полігонів на півдні Одеської області, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що агент РФ у "доповідях" надавав точні координати об’єктів оборони на карті, описував стан об'єкта, матеріал, з якого збудований, призначення та використання військовими, прилеглу територію. Також він інформував про чисельність особового складу та військової техніки на об’єктах та про їх переміщення, вказував кількість облаштованих укріплень.

Своєю чергою орки використовували цю інформацію для планування "роботи" диверсійних груп, масованих і прицільних ракетних обстрілів.

Наразі слідчі СБУ повідомили агенту про підозру. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, - додали в СБУ.

Нагадаємо, СБУ затримала 35-річну киянку, яка інформувала орків про розташування позицій ЗСУ та важливих об'єктів критичної інфраструктури столиці.

Читайте також

1