Збірна України отримала суперника в 1/2 фіналу плей-офф Ліги націй: з ким зіграє команда Реброва

Україна протистоятиме збірній Боснії і Герцеговини 21 березня
Збірна України отримала суперника в 1/2 фіналу плей-офф Ліги націй: з ким зіграє команда Реброва
Збірна України (фото: футбол 24)
23 Листопада 2023, 23:54
читать на русском

Національна команда України дізналася опонента в 1/2 фіналу плей-офф Ліги націй. Ним стала збірна Боснії і Герцеговини.

Про це стало відомо з трансляції жеребкування.

"Синьо-жовті" потрапили в шлях B турніру під егідою Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА). У цьому мінітурнірі чотири команди позмагаються за одну путівку на чемпіонат Європи.

Україна протистоятиме збірній Боснії і Герцеговини 21 березня. Натомість в іншому півфіналі зустрінуться команди Ізраїлю та Ісландії. Переможці обох протистоянь зійдуться у фіналі 26 березня. Тріумфатор шляху B поїде на Євро-2024.

Нагадаємо, путівки на головний форум чотириріччя під егідою УЄФА вже завоювали десять переможців кваліфікаційних груп і десяток команд, що фінішували другими. Зокрема, на Євро-2024 приїдуть іспанці, французи, англійці, турки, албанці, бельгійці, угорці, данці, румуни та португальці.

Чинні чемпіони Європи – збірна Італії – фінішували на другій сходинці в квінтеті C. На тих же рубежах завершили змагання команди Шотландії, Нідерландів, Хорватії, Чехії, Австрії, Сербії, Словенії, Швейцарії та Словаччини. Єдиний дебютант у цій компанії – серби. Раніше вони виступали на чемпіонатах Європи лише в складі Югославії (1960, 1968, 1972, 1976, 1984, 2000).

Читайте також

1