Зеленський хоче провести ребрендинг партії "Слуга народу"

До виборів партію треба очистити від "зашкварних" нардепів
Головне
Зеленський хоче провести ребрендинг партії "Слуга народу"
Слуга народу Фото: sluga-narodu.com
5 Лютого 2022, 16:32
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський хоче провести ребрендинг партії "Слуга народу" через постійні скандали та непрофесіоналізм деяких членів команди.

Про це в ефірі "Радіо НВ" розповів журналіст Роман Кравець.

На Банковій, в офісі президента вже давно говорять про потребу оновлення і навіть можливого перезапуску Слуги народу. Проблема в тому, що монобільшість у репутаційному контексті стала слабким місцем президента Зеленського. Депутати президентської фракції стали просто "розплідником" скандалів: кожного тижня обранець монобільшості обов’язково має вляпатись у якийсь скандал, — зазначає Кравець.

Журналіст, посилаючись на свої джерела, зазначає, що вперше Зеленський заговорив про перезапуск СН у 2020 році - після місцевих виборів. Їх результатом гарант залишився незадоволений. Тепер він хоче до наступних парламентських виборів, які відбудуться у 2023 році, очистити партію від "зашкварних" людей, залишивши натомість лише авторитетних членів команди. Реалізацією цього задуму будуть займатися Олена Шуляк - нова керівниця партії, а також голова фракції СН Давид Арахамія.

Мої джерела у владі стверджують, що Володимир Олександрович ставить доволі амбітні цілі команді - залучати до команди істеблішмент. Судячи з нинішніх подій, це буде непросто. Також джерела звертають увагу на новорічне звернення президента. У відео взяли участь різні науковці, вчителі, герої України, військові, волонтери, добровольці, діячі культури, спортсмени… Це ідеальний збір людей, який би [Зеленський] хотів бачити в партії поруч із собою, — стверджує Кравець.

За його словами, зараз ОП націлений виключно на ребрендинг команди, та він вважає, що оновити можу також назву та візуальну кампанію.

Є розуміння, що нову назву, новий брендинг точно треба буде робити, але до виборів ще далеко: зараз починати працювати над брендуванням зарано. Велика ймовірність, що Слуга народу змінить назву, тому що ця несе в собі негативний контекст через недосвідченість і поголовні скандали депутатів. Щоб підняти впізнаваність, я думаю, що в назву швидше за все додадуть прізвище Зеленського, на кшталт Партія Зеленського чи Команда Зеленського", — вважає Кравець.

Нагадаємо, серед 90 депутатів-мільйонерів, які скористалися правом на отримання бюджетних коштів за оренду житла, 65 членів фракції "Слуга Народу". Зокрема, низка депутатів-мультимільйонерів.

1