Зеленський назвав країни Європи, які теж можуть постраждати від Путіна

Європа втратила той важливий час, коли війну можна було зупинити та уникнути тисяч смертей
Важливо
Зеленський назвав країни Європи, які теж можуть постраждати від Путіна
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
4 Березня 2022, 14:00
читать на русском

Президент Володимир Зеленський переконаний, що президент РФ Володимир Путін піде далі на країни Європи. Це станеться, якщо війну в Україні не зупинити зараз.

Про це Зеленський сказав під час спілкування з представниками світових ЗМІ 3 березня в Офісі президента.

За його словами, наступними цілями Путіна можуть стати Латвія, Литва, Естонія, Молдова, Грузія, Польща, і так до Берлінської стіни.

І потім, коли виключать Україну, це та сама енергетична зброя, щоб тиснути на Україну знову. Вести потужну ескалаційну риторику, яка наразі відбувається: скласти зброю, армія повинна стати на коліна, підняти руки, визнати все... Це початок, що буде далі. Якщо Україна не зупинить все це, якщо світ не об'єднається навколо рішучості України - я хочу подякувати країнам, які передають зброю, дійсно, ми вдячні, - сказав Зеленський.

Президент переконаний, що Європа втратила той важливий час, коли війну можна було зупинити та уникнути тисяч смертей.

Я вважаю це запізно, бо ми втратили цей термін, коли ми це просили, говорили. Цей термін коштує тисячі життів українців, отака вона ціна, і це абсолютна правда. Після України, якщо нас не станеться, буде Латвія. Запам'ятайте нашу зустріч: Латвія, Литва, Естонія, Молдова. Далі буде Грузія, далі буде Польща, і так вони будуть йти до Берлінської стіни, - зауважив Зеленський.

Нагадаємо, що Росія стала єдиною країною у світі за всю історію, яка владася до ядерного терору. Окупанти обстріляли Запорізьку АЕС з танків вночі 4 березня.

Читайте також

1