Зеленський назвав основні пріоритети української дипломатії

Президент переконаний у беззастережній солідарності світу з Україною
Зеленський назвав основні пріоритети української дипломатії
Президент України Володимир Зеленський фото: УНІАН
6 Липня 2021, 04:11
читать на русском

Найвищим пріоритетом роботи української дипломатії є протидія агресору, забезпечення суверенітету й відновлення територіальної цілісності України.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на форумі "Україна 30. Міжнародна політика" у Києві 5 липня, передає Офіс президента.

За його словами, в сучасному світі на глобальному та регіональному рівнях зростає напруга та кількість конфліктів, а окремі держави нав’язують підходи до міжнародних взаємин, що в результаті порушує глобальний правопорядок.

Наша основна мета – протидіяти цьому в контексті лише власних національних інтересів. А наш головний національний інтерес – це мир. Не десь, а мир на нашій землі. Це моя головна мета як президента України, - наголосив Зеленський.

Зеленський заявив, що незаконна анексія Криму з боку Росії та війна на Донбасі – це виклик для всіх, для всього демократичного світу. Тому завдання кожного дипломата (від аташе до посла) - формування сильного "зовнішнього фронту" України.

Втім, серед найголовніших зовнішньополітичних пріоритетів залишається деокупація Автономної Республіки Крим і Севастополя.

Перетворення Криму на військову базу на Чорному морі повністю руйнує архітектуру безпеки в регіоні. Протидія цьому потребує нашої активності та консолідації зусиль міжнародної спільноти, - зазначив президент.

Президент нагадав про створення Кримської платформи, перший саміт якої відбудеться 23 серпня.

Він також зазначив, що приділяє особливу увагу протидії новим безпековим викликам у Чорноморському регіоні, співпраці між флотами причорноморських держав.

Глава держави констатував: ми бачимо беззастережну солідарність світу з Україною щодо відновлення територіальної цілісності та протидії агресивним діям РФ.

Нагадаємо, що українці скоріше негативно оцінюють діяльність президента України Володимира Зеленського: 52,7% не схвалюють його діяльність.

Читайте також