Зеленський назвав трагедію у Кривому Розі тероризмом

Президент закликав правоохоронців працювати на превенцію злочинів
Головне
Зеленський назвав трагедію у Кривому Розі тероризмом
Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
7 Листопада 2020, 22:29
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський відреагував на трагічні події, які відбулися 7 листопада у Кривому Розі.

Нагадаємо, місцевий житель з ножем напав на перехожих: двох людей вбито, вісьмох поранено.

Світ точно божеволіє! Щодень – новини про подібні безумства. До цього точно ніколи не можна звикнути, але, на жаль, у будь-якій країні є покидьки, які можуть просто взяти й забрати життя звичайних людей у вихідний день на вулиці міста. З будь-яких абстрактних причин принести трагедію відразу в багато родин. Ми маємо про це говорити відверто й маємо це зупинити, - зазначив глава держави.

У своєму Telegram-каналі Зеленський охарактеризував цю трагедію як "прояв абсолютного тероризму".

Навіть якщо за Кримінальним кодексом цей конкретний злочин, який стався сьогодні, буде потрактований інакше. Але саме так – це тероризм, варварський спосіб залякати людей. Тому жодного виправдання й жодної поблажливості до виродків роду людського, - написав президент.

Він наголосив, що силовики повинні зробити все для того, щоб вулиці наших міст стали безпечнішими.

Читайте також

Превенція злочинів – ось це вважаю найголовнішим завданням для правоохоронців. Ми, суспільство, маємо чітко розуміти, хто й де може становити загрозу, - зазначив Зеленський.

Як повідомляв Парламент.UA, 7 листопада у Кривому Розі чоловік з ножем напав на перехожих. У результаті нападу загинули двоє людей, ще вісім дістали поранення. Серед постраждалих - восьмирічний хлопчик. Нападника затримали.

1