Зеленський отримав премію Вінстона Черчилля за лідерство

Президент показує всьому світові, що тиранія не повинна досягти успіху
Головне
Зеленський отримав премію Вінстона Черчилля за лідерство
Володимир Зеленський отримав Премію Вінстона Черчилля за лідерство / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
26 Липня 2022, 19:58
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський відзначений премією Вінстона Черчилля за лідерство Міжнародного товариства Вінстона Черчилля.

Глава держави взяв участь у церемонії нагородження у форматі відеоконференції, передає пресслужба Офісу президента.

Голова Міжнародного товариства Лоуренс Геллер під час включення з пресцентр Офісу прем’єр-міністра Великої Британії (Лондон) відзначив, що в наші дні відбуваються події та явища, яких не було з часів Вінстона Черчилля 80 років тому.

Демократія у Європі зараз перебуває під загрозою тиранії, і цю загрозу зупиняє лідерство та героїзм. Як і Вінстон Черчилль, Президент Зеленський показує, що тиранія не повинна досягти успіху, що люди повинні мати право самостійно обирати свій шлях і своє життя, – сказав Лоуренс Геллер.

За його словами, відданість Зеленського основоположним принципам демократії й твердість у захисті своєї країни допомагає Європі зрозуміти себе, а "його відстоювання демократії надихає всіх нас".

Борис Джонсон та Лоуренс Геллер

Борис Джонсон та Лоуренс Геллер / Фото: president.gov.ua

Лоуренс Геллер також відзначив роль Великої Британії під керівництвом прем’єр-міністра Бориса Джонсона в посиленні спроможності демократії захистити себе та стримати агресію.

Своєю чергою Джонсон зауважив, що після початку повномасштабної війни Росії проти України Зеленський довів своє лідерство.

Коли росіяни почали наступати на Київ, ви знали, що будете їхньою ціллю. Ви могли залишити Київ, оскільки виживання Української держави тоді залежало від виживання її Президента. Але ви обрали залишитися в Києві, з українським народом, так само як Черчилль залишився в Лондоні в 1940 році. І ви сказали тоді: "Мені потрібна зброя", – нагадав голова британського уряду.

За його словами, Зеленський, як свого часу Вінстон Черчилль, долає надскладні випробування й надихає своїм лідерством.

Український народ – це лев, а ви маєте бути його голосом. Голосом проти тиранії, добра проти зла, світла проти темряви. І ви цей голос лева прекрасно показали, і дуже важливо, що саме ви на посаді Президента в цей кризовий для України та світу час. Натхненні вашим лідерством, ми знаємо, що Україна не лише може перемогти – вона переможе! І коли цей день настане, Україна постане як сильна незалежна держава, – наголосив Борис Джонсон.

Борис Джонсон

Володимир Зеленський отримав Премію Вінстона Черчилля за лідерство / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Дякуючи за нагороду, президент України зазначив, що ця премія уособлює не лише його зусилля, а й героїзм десятків тисяч українців і українок, які відзначилися в боях з російським агресором.

Для мене надзвичайна честь отримати сьогодні премію Вінстона Черчилля за лідерство.

Ця нагорода була б неможливою, якби весь український народ не піднявся на захист свободи від тиранії, яка намагається повернути нас до найгіршого, - написав президент Зеленський у своєму Telegram-каналі.

Він також висловив переконання, що українці та європейська історія завжди пам’ятатимуть тих, хто не вагаючись прийшов на допомогу українському народу та ідеї свободи загалом. За словами Зеленського, демократії світу здатні зупинити будь-яку тиранію. Зокрема, Зеленський відзначив лідерство Бориса Джонсона.

Володимир Зеленський отримав Премію Вінстона Черчилля за лідерство / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Президент закликав продовжувати постачання сучасної та ефективної зброї Україні в достатньому обсязі, посилювати санкції проти Росії, залучати більше народів до коаліції для захисту свободи, особливо тих, проти кого Росія у ХХІ столітті вирішила застосувати штучний голод.

Читайте також

1