Зеленський підняв зарплати працівникам лабораторій, які працюють з Covid-19

Працівники клінічних лабораторій отримуватимуть доплати за роботу з коронавірусом
Важливо
Зеленський підняв зарплати працівникам лабораторій, які працюють з Covid-19
Коронавірус, дослідження, вчений (фото: pexels)
11 Січня 2021, 19:40
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо підвищення оплати праці немедичних фахівців у сфері охорони здоров’я.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Глава держави підписав Закон "Про внесення зміни до статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо пільг та підвищення оплати праці професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров’я" № 1123-IX, який парламент ухвалив 18 грудня 2020 року.

Цим документом передбачені доплати працівників медичних закладів, які залучені до надання медпослуг, однак мають вищу немедичну освіту.

В клінічних лабораторіях працюють спеціалісти з вищою професійною немедичною освітою: біологи, біохіміки, бактеріологи та інші, які проводять діагностику COVID-19, водночас не отримують доплати, встановленої для медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я, що надають допомогу хворим на коронавірус. Підписаний закон поширює соціальні права та пільги медичних і фармацевтичних працівників на вказаних вище професіоналів, - пояснили в Офісі президента.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування, та вводиться в дію через місяць з дня набрання ним чинності.

Кабінет Міністрів з дня набрання чинності цим законом має встановити доплати до зарплати працівникам лабораторій на період дії заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19.

Читайте також

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров`я України Максим Степанов (досьє Максима Степанова) зазначив, що зарплата лікаря має становити 23 тис. грн, середнього медперсоналу — 17 тис. грн, молодшого медперсоналу — 12 тис. грн. За його словами, українські лікарі отримують найнижчу заробітну плату в країні.

1