Зеленський підписав закон про фінансовий лізинг

Документ викладає визначає загальні засади фінансового лізингу в Україні відповідно до міжнародного права
Важливо
Зеленський підписав закон про фінансовий лізинг
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
9 Березня 2021, 17:29
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про фінансовий лізинг" № 1201-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 4 лютого 2021 року.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Закон дасть змогу захистити права лізингоодержувачів, лізингодавців, створити конкурентне середовище у цій сфері та гармонізує законодавство України з правом Європейського Союзу.

Згідно з документом, державне регулювання та нагляд на ринку фінансового лізингу здійснює Національний банк України.

Читайте також

Закон також визначає ознаки фінансового лізингу та його об’єкти. Зокрема це може бути майно, не заборонене законом до вільного обігу на ринку й не заборонене до передачі в лізинг. Не можуть бути об’єктами фінансового лізингу земельні ділянки та інші природні об'єкти, а також об’єкти, визначені частиною другою статті 3 Закону України "Про оренду державного та комунального майна".

Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування та застосовується до відносин, що виникли після дня набрання ним чинності.


Контекст. 4 березня Зеленський підписав указ № 85/2021, яким увів у дію рішення РНБО від 26 лютого 2021 року "Про невідкладні заходи щодо протидії загрозам національній безпеці у сфері громадянства".

1