Зеленський підписав закон про спрощення закупівель товарів та послуг, необхідних для боротьби з коронавірусом

Закон спрощує закупівлю окремих ліків, медикаментів, обладнання та вакцин
Зеленський підписав закон про спрощення закупівель товарів та послуг, необхідних для боротьби з коронавірусом
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
22 Липня 2021, 16:26
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення зміни до розділу X "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель" № 1599-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 1 липня.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Відповідно до закону, на період дії карантину змінено підхід до закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для боротьби з коронавірусом.

Зокрема, без застосування процедури публічних закупівель придбаватимуть лікарські засоби, вакцини, витратні матеріали для надання медичної допомоги хворим та медичні вироби для вакцинації від COVID-19, медобладнання для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19, системи постачання медичних газів. Перелік лікарських засобів та порядок їхньої закупівлі затверджуватимуться КМУ.

За результатами закупівлі замовник повинен оприлюднити звіти про укладання договору про закупівлю та його виконання, а також договір про закупівлю з усіма додатками до нього.

За процедурою спрощених публічних закупівель здійснюватиметься закупівля необхідних для вказаних цілей товарів та послуг.

Закон набирає чинності на наступний день після опублікування.

Нагадаємо, сьогодні ж Президент України Володимир Зеленський підписав ініційований ним закон про корінні народи України.

Читайте також

1