Зеленський підтримав голосування Ради за закон про євробляхи

Новим законом зможуть скористатися понад пів мільйона автовласників
Важливо
Зеленський підтримав голосування Ради за закон про євробляхи
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
18 Лютого 2021, 20:02
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підтримав ухвалення парламентом в першому читанні змін до Податкового та Митного кодексів України, які передбачають пільгове митне оформлення автомобілів з європейською реєстрацією.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Цей законопроєкт є розумним компромісом, який, з одного боку, допоможе захистити власників уже ввезених недорогих автівок, а з іншого – захистить нашу екологію від шкідливих викидів, але головне – дасть змогу нарешті провести державну реєстрацію цих авто й забезпечити необхідну безпеку всіх учасників дорожнього руху, – зазначив Зеленський (досьє Володимира Зеленського).

Новим механізмом розмитнення автомобілів зможуть скористатися понад 500 тисяч автовласників, зауважили в ОП.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні, 18 січня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт  про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об'єктом оподаткування якими є транспортні засоби №4643-д, однак протестувальники під парламентом залишилися незадоволені таким рішенням нардепів.

Лідер "АвтоЄвроСили" Олег Ярошевич відразу після голосування заявив, що протестувальники більше не приїдуть під стіни парламенту. Ярошевич назвав ухвалений законопроєкт подачкою з панського столу і напівпівмірою. Він більше не бачить сенсу їздити з акціями під Верховну Раду. "АвтоЄвроСила" пообіцяла продовжити протестну діяльність на місцях, де у них буде більше автомобілів, ніж в Києві.

1