Зеленський пообіцяв, що кожна дитина отримуватиме відсоток від використання надр

В Україні почали аудит усіх надр та їхніх користувачів
Важливо
Зеленський пообіцяв, що кожна дитина отримуватиме відсоток від використання надр
Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
7 Червня 2021, 15:18
читать на русском

Президент Володимир Зеленський заявив, що кожна українська дитина буде отримувати відсоток від використання надр, а також зазначив, що за рішенням РНБО почався повний аудит усіх надр і їхніх користувачів.

Про це він сказав під час виступу на форумі "Україна 30. Екологія", пише finance.ua.

Перше питання — це надра України, їх використання. Довгий час ця галузь асоціювалась виключно з корупцією і незаконним видобутком. Останні 2 роки ми прагнемо запроваджувати зміни, які стануть точкою неповернення до такої ситуації. За рішенням РНБО, почався повний аудит усіх надр та їхніх користувачів, зокрема пошук і скасування незаконно отриманих дозволів і так званих "сплячих" ліцензій". Доступною всім стала геологічна інформація, а спеціальний дозвіл на видобуток надр сьогодні можна придбати на відкритому аукціоні, — розповів президент (досьє Володимира Зеленського).

Також у планах Зеленського запровадження економічних паспортів українців.

Ми робимо все, щоб надра працювали на наші майбутні покоління, серед іншого, були основою для запровадження економічного паспорта українця, коли кожна наша дитина буде отримувати відсоток від видобутку надр і зможе використовувати ці кошти на освіту, навчання в Україні, — додав глава держави.

Нагадаємо, за словами керівника виконкому Національної ради реформ Михайла Саакашвілі (досьє Михаїла Саакашвілі), завдяки нововведенню діти в Україні, коли досягнуть повноліття, отримають близько 15 тисяч доларів. Ці гроші будуть накопичуватися на персональному депозитному рахунку в банку до досягнення дитиною 18 років.

Читайте також

1