Зеленський попросив Microsoft створити дата-центр Azure в Україні

У США президент провів зустріч з главою корпорації Бредом Смітом
Зеленський попросив Microsoft створити дата-центр Azure в Україні
Зеленський зустрівся з президентом корпорації Microsoft Фото: president.gov.ua
22 Вересня 2021, 19:53
читать на русском

Під час поїздки до США президент України Володимир Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з президентом корпорації Microsoft Бредом Смітом.

У пресслужбі Зеленського розповіли, що президент під час зустрічі поінформував про здобутки України у впровадженні цифровізації та перспективи розвитку національного ринку ІТ.

Було відзначено, що наразі в нашій країні створюється один з найкращих податкових і правових режимів для IT-компаній. Співрозмовники обговорили шляхи поглиблення співпраці з корпорацією Microsoft та реалізації спільних проєктів, - йдеться у повідомленні.

Зеленський заявив, що Україна зацікавлена у подальшому розширенні присутності корпорації Microsoft в нашій країні та "поглибленні співпраці в контексті цифрової трансформації".

Окрему увагу під час зустрічі було приділено побудові інфраструктури для хмарних сервісів в Україні.

Ми будуємо цифрову державу, і нам надзвичайно важливо, щоб дані українців зберігалися на хмарних сервісах на території України, – сказав президент.

Він запросив компанію Microsoft розглянути можливості для створення інфраструктури дата-центру Azure в нашій країні.

Зеленський зустрівся з президентом корпорації Microsoft Фото: president.gov.ua

Також Зеленський та Сміт обговорили залучення компанії Microsoft до розробки системи електронного голосування на виборах, а також продуктів з використанням технологій штучного інтелекту.

Крім того, сторони торкнулися питань налагодження взаємодії у сфері розробки антикорупційних програм для органів державної влади в Україні, протидії дезінформації та кібербезпеки.

Повідомляється, що глава держави запросив президента корпорації Microsoft відвідати Україну.

Нагадаємо, під час візиту до США 2 вересня Зеленський зустрівся з гендиректором Apple Тімом Куком. Він заявив, що Україна зацікавлена у розширенні присутності Apple в нашій країні та "реалізації нових амбітних спільних проєктів".

Читайте також

1