Зеленський пояснив, чи віддасть українські території росії заради миру

Росія вимагає на перемовинах визнати Крим та Донбас російськими
Важливо
Зеленський пояснив, чи віддасть українські території росії заради миру
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
11 Квітня 2022, 16:32
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не віддасть українські території росії заради миру.

Про це він повідомив в інтерв'ю для програми 60 Minutes телеканалу CBS.

Ми не готові у цілому віддавати свою державу, віддавати свої території. Я відповім вам так: я б не хотів потрапити в ситуацію, коли мені доведеться дуже серйозно про це думати та реально відповідати на таке запитання. Я б дуже не хотів цього. Я вважаю, що ми вже віддали багато людей, і ми віддали для того, аби зберегти свою державу, і тому ми, як мінімум, винні перед ними. Тому повинні стояти стільки, скільки ми зможемо. Але це життя, і буває по-різному, - сказав Зеленський.

Він зазначив, що на перемовинах росія постійно вимагає визнати Крим та Донбас російськими, проте Україна цього не робитиме.

Ми розуміємо, що це один із пунктів, вони про це говорять постійно: визнайте Крим російською територією. Я точно це визнавати не буду! І потім вони хочуть вирішити питання щодо Донбасу, а апетит у них збільшився, вони хочуть весь Донбас, а потім вони захопили й тимчасово окупували Херсонську область і частину півдня. І вони, ми знаємо, дуже прагнуть, щоб забрати і південь нашої країни, - пояснив президент.

Зеленський додав, що саме такі питання можуть бути поставлені на зустрічі України та росії. Тому поки цієї зустрічі немає.

Нагадаємо, радник глави Офісу Президента Олексій Арестович прогнозує декілька військових зіткнень в Україні до 2035 року.

Читайте також