Зеленський пояснив свій візит до Катару

Президент прагне інтенсифікувати українсько-катарські відносини
Зеленський пояснив свій візит до Катару
5 Квітня 2021, 13:03
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський пояснив свій візит до Катару.

Як повідомляє Офіс президента, в інтерв’ю катарським ЗМІ Зеленський заявив, що прагне інтенсифікувати українсько-катарські відносини.

Мій візит відбувається напередодні 28-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Катаром. Я дуже радий, що за цей час наші країни побудували по-справжньому міцні партнерські взаємини, які ґрунтуються на принципах довіри, дружби та взаємоповаги, - сказав президент.

Читайте також

Він зазначив, що головною метою візиту є переговори з керівництвом держави Катар, зокрема з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані та прем’єр-міністром, міністром внутрішніх справ Катару шейхом Халідом бін Халіфою Аль Тані.

Я вважаю, що підтримка високої динаміки політичного діалогу на найвищому рівні між нашими країнами є важливою складовою подальшого розвитку взаємовигідного партнерства... Проте знаю, що потенціал нашого партнерства значно більший. Тому переконаний, що мій візит до Катару надасть додаткового імпульсу поглибленню дружніх українсько-катарських відносин, - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські дипломати та Офіс президента активно працюють над організацією зустрічі президента України Володимира Зеленського та нового президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена. Втім, ситуація з коронавірусом ускладнює візит.

1