Зеленський призначив нового керівника Чернівецької області

Чернівецьку ОДА очолив Руслан Запаранюк
Головне
Зеленський призначив нового керівника Чернівецької області
Руслан Запаранюк та Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
13 Липня 2022, 22:01
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський призначив Руслана Запаранюка головою Чернівецької обласної державної адміністрації замість Сергія Осачука.

Глава держави підписав відповідні укази № 485/2022 та № 486/2022, повідомляє пресслужба Офісу глави держави.

Під час зустрічі в Офісі президента Володимир Зеленський висловив переконання, що знання регіону та його специфіки допоможе Руслану Запаранюку успішно реалізувати поставлені перед ним завдання, - йдеться у повідмоленні.

В ОП зазначили, що в умовах воєнного стану через повномасштабне вторгнення рф пріоритетом для держави є злагоджена робота митниці, що "не перешкоджає руху гуманітарних вантажів, облаштування пунктів пропуску на державному кордоні, надання соціальних послуг тимчасово переміщеним особам, які були вимушені виїхати з регіонів України, де ведуться бойові дії, тощо".

Довідка. Руслан Запаранюк народився 1974 року в с. Нижні Станівці Чернівецької області. У 1997-му закінчив Чернівецький державний університет ім. Ю. Федьковича (спеціальність "фізик, викладач"), у 2003 році – Чернівецький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету (спеціальність "економіст з обліку та аудиту").

Працював на різних посадах у фінансовому секторі Чернівецької області. З липня 2014 року до цього часу – начальник філії Чернівецького обласного управління АТ "Державний ощадний банк України".

Нагадаємо, 14 червня Кабінет Міністрів ухвалив рішення звільнити керівника Чернівецької обласної державної адміністрації Сергія Осачука, який очолював область від 22 листопада 2019 року.

7 липня Кабінет міністрів обрав Запаранюка для заміщення посади голови Чернівецької ОДА.

1