Зеленський про попередників: заробляли на смерті військових

Президент звинуватив Порошенка і Медведчука у співпраці з терористами
Головне
Зеленський про попередників: заробляли на смерті військових
Інтерв’ю Зеленського Мосейчук Фото: Офіс президента
25 Червня 2021, 10:01
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський звинуватив попереднього президента Петра Порошенка та лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука у зароблянні на війні.

В інтерв'ю телеканалу "1+1" глава держави, коментуючи розслідування  журналістів, що оприлюднили "плівки Бігуса", заявив: для нього не новина, що Медведчук і Порошенко "торгували з терористами".

Ми всі про це знали... Що з терористами, сепаратистами Медведчук торгував, заробляв разом з п'ятим президентом. Ми чудово розуміємо, що українське вугілля, яке через окупацію було захоплено на території тимчасово окупованого Донбасу, купувала Україна через Росію. Воно вивозилось, - сказав Зеленський.

Президент пояснив свою впевненість у заявленому тим, що вона "базується на якихось фактах і інформації", яку він має.

Тому, коли я вам говорю, що я вважаю, що ймовірно разом з колишнім президентом вони це робили і заробляли, я думаю, що не на порожньому місці, - додав він.

Відповідаючи на запитання, чи переслідує він колишнього президента Порошенка, Зеленський заявив:

Він мені не цікавий. Чесно кажучи, він мені був не цікавий, навіть коли він був президентом України.

На його думку, дії Порошенка на посту президента "є чистою державною зрадою".

Те, що він зробив, коли всі повноваження у перемовинах надав Медведчуку (досьє на лідера ОПЗЖ) між Україною і Росією - це говорить про те, що ніхто не був зацікавлений в закінченні війни. Ніхто. Тобто люди робили гроші. Ось і все. Я хотів сказати різко, просто не міг собі дозволити, коли вони говорять про "червоні лінії", то вони перейшли не "червоні", а "криваві лінії". Тобто вони заробляли конкретно на смерті військових. Я так вважаю, це моя думка, - сказав Зеленський.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час підсумкової пресконференції з нагоди другої річниці свого президентства 20 травня заявив, що вже став вироком п'ятого президента Петра Порошенка, але той поки не хоче цього усвідомлювати.

Натомість у партії Порошенка вважають, що президент Зеленський не став вироком своєму попереднику, а намагається перекласти на нього відповідальність за власні провали.

Читайте також

1