Зеленський прокоментував захоплення окупантами мера Мелітополя

Україна вимагає негайно звільнити Івана Федорова
Головне
Зеленський прокоментував захоплення окупантами мера Мелітополя
Іван Федоров, мер Мелітополя Фото: facebook.com/IvanFedorovMelitopol
12 Березня 2022, 11:11
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський відреагував на викрадення мера Мелітополя Івана Федорова російськими бойовиками.

У своєму черговому відеозверненні глава держави закликав окупантів негайно звільнити Федорова.

В Мелітополі окупанти захопили мера міста Івана Федорова. Мера, який мужньо захищає Україну та людей у своїй громаді. Очевидно, що це ознака слабкості загарбників. Вони не зустріли жодної підтримки на нашій землі. Хоча вони на неї дуже розраховували. Бо роками брехали самі собі, що нібито в Україні чекають на Росію. Вони не знайшли колаборантів, які здали б окупантам міста і владу, - зазначив Зеленський.

Він назвав дії російських окупантів тероризмом, оскільки вони "намагаються фізично ліквідувати представників законної місцевої української влади".

Зеленський зазначив, що захоплення мера Мелітополя – це злочин не тільки проти конкретної людини. Не тільки проти конкретної громади. І не тільки проти України:

Це злочин проти демократії як такої. Я запевняю: про це дізнаються 100% людей в усіх демократичних країнах. Дії російських загарбників будуть прирівняні до дій терористів ІДІЛ. Уся країна бачила, що Мелітополь не підкорився окупантам. Як не підкорились Херсон, Бердянськ та інші міста, куди російським військам вдалося поки що зайти. Тимчасово вдалося зайти. І це не змінити тиском на мерів чи викраденням мерів. Це можна тільки ще погіршити. Для окупантів.

Президент наголосив, що Україна вимагає негайно звільнити мера Мелітополя й гарантувати повну безпеку усім головам громад усієї нашої держави.

Якщо ви перетворюєтеся на аналог терористів ІДІЛ, то який сенс тоді з вами про щось взагалі розмовляти? Ми поставимо це питання зокрема й міжнародним посередникам, які спілкуються з Москвою, - сказав президент.

Нагадаємо, 11 березня російські бойовики вдерлися до кризового центру Мелітополя та захопили мера міста Івана Федорова.

Читайте також

1