Зеленський провів кадрові чистки в обласних управліннях СБУ

Президент вирішив покращити роботу силовиків в областях
Головне
Зеленський провів кадрові чистки в обласних управліннях СБУ
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
19 Липня 2022, 13:02
читать на русском

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 19 липня, підписав низку указів, якими провів кадрові перестановки в обласних управліннях Служби безпеки.

Документи опубліковані на сайті глави держави.

Указом №506/2022 президент звільнив заступника голови Служби безпеки України Володимира Горбенка.

Глава держави указом №507/2022 звільнив начальника управління Служби безпеки України в Сумській області Руслана Григоренка. На місце Григоренка Зеленський призначив Едуарда Федорова.

В указі №508/2022 йдеться про звільнення Володимира Краснянського з посади начальника Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області. На його місце призначено Сергія Лисака, який очолював Управління СБУ в Житомирській області.

Також Зеленський підписав документ №516/2022 щодо призначення Олександра Куця начальником управління Служби безпеки України в Харківській області.

У документі №510/2022 йдеться про звільнення Івана Рудницького з посади начальника управління СБУ в Закарпатській області. На його місце призначено Євгена Борзілова, якого звільнено з посади начальника управління СБУ в Полтавській області.

В указі №514/2022 зазначається, що Іван Рудницький, який очолював управління СБУ на Закарпатті, буде керувати СБУ в Полтавській області.

Нагадаємо, 18 липня президент Володимир Зеленський анонсував кадрову чистку у лавах Служби безпеки України. Він заявив, що вирішується питання щодо звільнення 28 посадовців.

1