Зеленський розповів прем'єру Британії про ситуацію на Донбасі

Президент закликав Велику Британію посилити присутність у регіоні
Зеленський розповів прем'єру Британії про ситуацію на Донбасі
Зеленський і Джонсон Фото: Твіттер Володимира Зеленського @ZelenskyyUa
6 Квітня 2021, 08:33
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з офіційним візитом у Катарі, провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Як повідомляє пресслужба президента, глава держави поінформував очільника уряду Великої Британії про загострення ситуації на Донбасі, нарощування російського військового контингенту біля українсько-російського кордону та намагання Росії зірвати реалізацію Мінських домовленостей.

Останні дії Росії кидають серйозний виклик безпеці України, країнам – членам НАТО та всій Європі, – наголосив Зеленський.

Він закликав Велику Британію разом з іншими державами Альянсу посилити свою присутність у регіоні та збільшити санкційний тиск на РФ.

Лідери України та Великої Британії скоординували дії щодо реалізації євроатлантичного курсу нашої держави. Зеленський наголосив, що отримання Плану дій щодо членства в НАТО є на сьогодні першочерговим пріоритетом України.

Під час розмови президент України запросив Бориса Джонсона взяти участь в інавгураційному саміті Кримської платформи, який відбудеться в Києві 23 серпня 2021 року.

1