Зеленський розповів про складнощі із вакцинацією від коронавірусу

Головне
Перший етап вакцинації почнеться вже цього місяця, але українці скептично налаштовані до щеплень
Головне
8 Лютого, 11:36

Президент України Володимир Зеленський розповів, коли українців почнуть щеплювати від коронавірусу.

Виступаючи на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді" глава держави повідомив, що перший етап вакцинації почнеться вже цього місяця.

Вакцину отримають наші медики, військові та нацгвардійці, - розповів він.

За його словами, вирішивши питання постачання вакцини в Україну, влада зіткнулася з новою проблемою - це недовіра до щеплень та відмова від вакцинації чималої частини населення.

Читайте також

Це нове, але я вважаю, дуже серйозне сучасне питання, яке всім нам належить вирішити. Я готовий особистим прикладом, як і більшість світових лідерів, показати людям, що вакцинація важлива, вона безпечна, вона потрібна, - наголосив президент (досьє на Володимира Зеленського читайте тут).

Глава держави також зазначив, що вакцинація та її дорожня карта є пріоритетом у боротьбі з COVID.

Ця карта розроблена для забезпечення належного і рівного доступу до вакцини для всіх мешканців України. Її головним завданням є охоплення щонайменше половини населення України протягом 2021 та початку 2022 року, - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що в Україні вакцинація громадян проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому. Підготовка до першого етапу вакцинації йде за графіком та відбуватиметься згідно з Дорожньою картою.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вакцинація проти коронавірусної інфекції в Україні буде безкоштовною для українців.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає