Зеленський та Дуда вшанували пам'ять колишнього президента Польщі в Одесі - фото

Вони поклали квіти до меморіальної дошки
Головне
Зеленський та Дуда вшанували пам'ять колишнього президента Польщі в Одесі - фото
Анджей Дуда та Володимир Зеленський (Фото: Офіс Президента)
13 Жовтня 2020, 20:59
читать на русском
Президент Володимир Зеленський та Президент Республіки Польща Анджей Дуда з дружиною в Одесі вшанували пам'ять Президента Польщі у 2005-2010 роках Лєха Качинського, який загинув у авіакатастрофі у 2010 році.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Глава Української держави та польське президентське подружжя поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на честь загиблого Президента на будинку № 1 на вулиці Лєха Качинського, - зазначається в повідомленні.

В Офісі Президента розповіли, що цей пам'ятний знак відкрили у межах Днів Польщі, які проходили в Одесі у травні 2010 року. Тоді у заході брав участь, зокрема, й Анджей Дуда, який на той час перебував на посаді міністра канцелярії Президента Польщі.

Читайте також

Нагадаємо, що 12 жовтня, Володимир Зеленський зустрів Анджея Дуду із почесною вартою на червоній доріжці біля Маріїнського палацу. Їхня церемонія супроводжувалась гімнами обох країн, які виконував військовий оркестр.

Під час зустрічі Зеленський та Дуда підписали спільну заяву, в якій Польща закликає до припинення незаконної окупації Автономної Республіки Крим та агресії, що триває на Донбасі. Також вона підтримує суверенітет й територіальну цілісность України в межах її кордонів.

Більше читайте у нашому матеріалі.

1