Зеленський у Німеччині нагадав про небезпеку "Північного потоку-2"

Президент сподівається, що уряд Німеччини продовжить підтримувати Україну
Зеленський у Німеччині нагадав про небезпеку "Північного потоку-2"
Зеленський провів зустріч з головою Християнсько-демократичного союзу Арміном Лашетом Фото: ОП
12 Липня 2021, 09:27
читать на русском

У межах робочого візиту до Німеччини президент України Володимир Зеленський провів зустріч з прем’єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, головою Християнсько-демократичного союзу Арміном Лашетом.

Як повідомляє пресслужба глави держави, Зеленський подякував за теплий прийом і наголосив, що найголовнішим для нього є дружні відносини між Україною та Німеччиною.

Президент зауважив, що Німеччина є важливим партнером України та висловив сподівання, що Федеральний уряд продовжить політику підтримки України.

Для України важливо, щоб наступний Федеральний уряд продовжив політику підтримки України в питанні відновлення суверенітету й територіальної цілісності, сприяв єдності ЄС щодо європейської інтеграції та членства України в НАТО, – зазначив він.

Окрему увагу співрозмовники приділили питанню "Північного потоку – 2". Президент України наголосив, що його введення в експлуатацію становить пряму загрозу енергетичній безпеці країн ЄС.

Також Зеленський та Армін Лашет обмінялися думками щодо подальшого розвитку торговельно-економічного співробітництва та налагодження ще більш тісного партнерства.

Крім того, сторони обговорили питання боротьби з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19. Зеленський наголосив на важливості подальшої практичної підтримки з боку Європейського Союзу, зокрема Німеччини, у забезпеченні вакцинами населення України.

Нагадаємо, 11 липня президент України Володимир Зеленський прибув з дводенним робочим візитом до Німеччини. Глава держави проведе низку зустрічей, зокрема з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром та федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Читайте також

1