Зеленський вимагає знайти та покарати нападників на українця в Парижі

Президент стверджує, що постраждалий та його родина отримають необхідну допомогу
Важливо
Зеленський вимагає знайти та покарати нападників на українця в Парижі
Володимир Зеленський Фото: Офіс президент
25 Січня 2021, 09:18
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вимагає знайти та покарати нападників на 14-річного українця, якого жорстоко побили у Парижі недалеко від Ейфелевої вежі.

Про це глава держави написав у своєму Телеграм-каналі.

Знайти й покарати нападників. Це навіть не просто наша вимога, це питання цивілізованості. У будь-якій країні такий напад заслуговує на жорстку реакцію держави, - зазначив він (досьє Володимира Зеленського).

За його словами, посольство України у Франції залучене до цієї ситуації.

Українська держава зробить усе, щоб Юрій та його родина отримали необхідну допомогу, а розслідування – необхідні стимули. Вже маємо жорстку реакцію міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена та мера Парижа Анн Ідальго. Нападники абсолютно точно повинні опинитися у в’язниці, - зауважив Зеленський.

Читайте також

Президент повідомив, що хлопець досі у важкому стані з численними травмами і лікарі "стараються бути дуже обережними у своїх прогнозах".

Але є підстави сподіватися, що він одужає, - каже Зеленський.

Нагадаємо, 22 січня у Парижі недалеко від Ейфелевої вежі жорстоко побили 14-річного українця.

14-річний Юрій зазнав звірячого нападу недалеко від Ейфелевої вежі, біля торгового центру Beaugrenelle. Десяток невідомих з металевими кийками, битами і ножами атакували компанію студентів, - йдеться в повідомленні, - повідомив один з представників української громади в Парижі на своїй сторінці в Facebook.


Зазначається, що вдалося втекти всім, окрім підлітка Юрія. Йому завдали безліч ударів. Він залишався у свідомості та просив передати його мамі, щоб вона не хвилювалася.

1