Зеленський вирішив, хто замінить Баканова в СБУ

Т.в.о. голови СБУ стане Василь Малюк
Головне
Зеленський вирішив, хто замінить Баканова в СБУ
Василь Малюк Фото: https://www.facebook.com/DBN.NP
18 Липня 2022, 12:18
читать на русском

Президент Володимир Зеленський після відсторонення голови СБУ Івана Баканова призначив його заступника Василя Малюка керувати відомством.

Відповідний указ №504/2022 опубліковано на сайті глави держави.

Про тимчасове виконання обов’язків голови Служби безпеки України. Першому заступнику голови Служби безпеки України Малюку Василю Васильовичу тимчасово виконувати обов’язки голови Служби безпеки України, - зазначається у документі.

Довідково: Василь Малюк - перший заступник Голови СБ України. Народився 28 лютого 1983 року у м.Коростишів Житомирської області. У 2005 році здобув вищу юридичну освіту у Національній академії Служби безпеки України за спеціальністю правознавство.

З 2001 року розпочав військову службу в органах державної безпеки. За час служби у регіональних управліннях СБУ обіймав посади від оперуповноваженого до заступника начальника управління – начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

З січня 2020 року перейшов до Центрального управління Служби безпеки України на посаду першого заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

У березні 2020 року указом президента України №86/2020 призначений першим заступником голови Служби безпеки України – начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України.

Полковник Малюк за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків у районі проведення антитерористичної операції нагороджений відзнакою президента "За участь в Антитерористичній операції" та грамотою. Нагороджений відзнакою Служби безпеки України "Вогнепальна зброя".

Учасник бойових дій.

Указом Президента України №174/2022 від 25 березня 2022 року присвоєно військове звання - бригадний генерал (за інформацією СБУ).

Нагадаємо, 17 липня президент підписав два укази - про відсторонення від посад голови СБУ Івана Баканова та генпрокурорки Ірини Венедіктової. На місце Венедіктової Зеленський призначив т.в.о. генпрокурора Олексія Симоненка. 

В Офісі президента зазначили, що Венедіктова та Баканов не звільнені, а відсторонені від посад на час розслідування.