Зеленський висловився про блокування ембарго на російську нафту

Це питання блокували Німеччина та Угорщина
Головне
Зеленський висловився про блокування ембарго на російську нафту
Президент Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
15 Квітня 2022, 08:39
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський висловився про блокування ембарго на російську нафту. За його словами, це питання підіймалось ще до повномасштабного вторгнення РФ, але тоді це блокували Німеччина та Угорщина.

Про це сказав президент України в інтерв’ю BBC.

Ембарго на нафту - це сьогодні, я вважаю, один із ключових моментів, одне з ключових питань, які нам блокували Німеччина та Угорщина серед європейських держав. І тут нам необхідно разом розмовляти із цими державами. Як це можливо, щоб усередині ЄС було різне ставлення до цього питання, - пояснив Зеленський.

За його словами, така розмова уже була ще до того, як почалося повномасштабне вторгнення, у ЄС щодо "Північного потоку-2". Тоді Зеленський намагався достукатися до Меркель, пояснюючи, що це не питання бізнесу.

Якщо ці озброєні формування Росії стоятимуть у вас на кордоні, ви також виходитимете до свого народу і говоритимете: "Це бізнес, це просто бізнес, це економіка, це до війни жодного стосунку не має". Війна – війною, ми там воюватимемо, відстоюватимемо свободу, демократію. Правою рукою ми стрілятимемо, а лівою рукою - заробляти гроші, - сказав він.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України запровадив торговельне ембарго проти Росії. Наразі встановлено заборону на імпорт товарів з країни-агресора.

Читайте також