Зеленський закликав перевести богослужіння в онлайн-режим

Президент закликав релігійних лідерів України допомогти убезпечити громадян від поширення COVID-19
Важливо
Зеленський закликав перевести богослужіння в онлайн-режим
Зустріч Зеленського з представниками церков Фото: Офіс президента
19 Жовтня 2020, 22:13
читать на русском

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій і закликав допомогти у протидії поширенню COVID-19.

Під час зустрічі глава держави зазначив, що в Україні в останні тижні спостерігається тенденція до зростання захворюваності, повідомляє пресслужба президента.

За словами президента, на сьогодні в низці регіонів країни завантаженість ліжок у лікарнях становить 70%, а в деяких населених пунктах – 100%.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних...

Gepostet von Офіс Президента України am Montag, 19. Oktober 2020

Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, в місцях масового скупчення людей. Ідеться не лише про церкву, а й про будь-які приміщення та заходи, – наголосив Зеленський.

Він зазначив, що держава не може щотижня збільшувати кількість ліжок і переводити медзаклади лише на лікування хворих з COVID-19.

Читайте також

Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо більше 9,5 тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім, – сказав президент.

Він закликав представників церков і релігійних організацій влаштовувати релігійні заходи таким чином, щоб максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію, зокрема перевести богослужіння в онлайн-режим.