Зеленський запропонував США створити новий союз держав проти війни

Союз U24 має реагувати на загрози протягом 24 годин
Зеленський запропонував США створити новий союз держав проти війни
16 Березня 2022, 16:59
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський запропонував США створення нового союзу держав U24, який зможе протистояти будь-якій агресії за 24 години з моменту її початку.

Про це Зеленський заявив під час відеозвернення до Конгресу США.

Нам потрібні нові інститути і нові альянси. Ми пропонуємо створити єдину асоціацію за мир з відповідальних країн, у яких є сила, міць і відповідальність для того, щоб негайно зупинити конфлікт, надати всю необхідну допомогу, – наголосив Зеленський.

На думку Зеленського, сьогодні світ не має інструментів оперативної реакції на можливі агресії. А повномасштабне російське вторгнення в Україну, яке почалося 24-го лютого могло б завершитись вже за 24 години у випадку існування такого альянсу.

Пропонуємо створити об’єднання – U-24. United for peace. Союз відповідальних держав, які мають силу і совість, щоб зупиняти конфлікти. Негайно. За 24 години надавати усю необхідну допомогу. Якщо треба – то зброю. Якщо треба – то санкції. Гуманітарну підтримку, політичну підтримку, фінанси, - додав президент.

За його словами, таке об’єднання могло б надавати допомогу й тим, хто переживає стихійні лиха, техногенні катастрофи, хто став жертвою гуманітарної кризи або епідемії.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський розповів, що втрати окупантів продовжують зростати. Кількість знищених солдатів противника вже наближається до 14 тисяч.

Читайте також

1