Зеленський запросив прем’єра Швеції на святкування 30-ї річниці незалежності України

Стефан Левен запросив президента відвідати Швецію
Зеленський запросив прем’єра Швеції на святкування 30-ї річниці незалежності України
Володимир Зеленський фото: Офіс президента
16 Березня 2021, 09:33
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Швеції Стефаном Левеном.

Як повідомляє пресслужба українського президента, Зеленський запросив Левена на святкування 30-ї річниці незалежності України та на інавгураційний саміт Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня у Києві.

Натомість Стефан Левен запросив Зеленського відвідати Швецію та взяти участь у форумі пам’яті жертв Голокосту та боротьби з антисемітизмом, що має відбутися у жовтні цього року.

Читайте також

Під час телефонної розмови президент подякував за незмінну підтримку Швецією суверенітету й територіальної цілісності України та поінформував Стефана Левена про безпекову ситуацію на Донбасі й ініціативи України, покликані посилити реакцію міжнародної спільноти на окупацію Криму та м. Севастополя.

Лідери обговорили поглиблення двосторонньої взаємодії у сфері оборони та перспективи співпраці двох держав у межах партнерства НАТО з розширеними можливостями.

Володимир Зеленський також подякував шведській стороні за підтримку та вагому практичну допомогу Україні в реалізації реформ.


Контекст. Цього року у Києві до тридцятиріччя незалежності України відбудеться військовий парад на Хрещатику та Майдані Незалежності.

Відвідати святкування Дня Незалежності пообіцяв Вселенський патріарх Варфоломій.

1