Зеленський зустрівся зі спортсменами, які вирушать на Олімпіаду в Токіо - фото

Президент передав олімпійцям прапор, який для них підписали військові
Зеленський зустрівся зі спортсменами, які вирушать на Олімпіаду в Токіо - фото
Зеленский зі спортсменами-олімпійцями фото: ОП
11 Липня 2021, 19:01
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський разом з першою леді Оленою Зеленською відвідав Олімпійський дім у Києві, де вони зустрілися зі спортсменами, які представлятимуть нашу країну на літніх Олімпійських іграх у Токіо.

Як повідомляє пресслужба глави держави, Зеленському продемонстрували зразки форми українських олімпійців для участі в Олімпіаді-2020, яка через пандемію COVID-19 пройде цьогоріч у столиці Японії з 23 липня по 8 серпня.

Президент побажав українським спортсменам перемог.

Перемоги сьогодні дуже важливі для України, адже це те, чого не можна купити за гроші, але це те, що українські спортсмени дарують кожному громадянину – емоції від перемоги та гордість за свою країну, громадянином якої хочеться бути, - сказав він.

Також Зеленський під час зустрічі в Києві зі спортсменами, передав їм прапор України, підписаний військовими, що в різні роки захищали нашу країну на фронті.

Український прапор розміром 240х150 см зберігався в Костянтинівці Донецької області у Свято-Стрітенському храмі поруч з іконою Святої Варвари (захисниці всіх військових).

Прапор, який військові підписали та передали спортсменам Фото: ОП

Починаючи з 2014-го цей стяг підписали бійці, які в різні роки воювали проти агресора на сході України. На полотнищі прапора також написано "Слава Україні!" та намальовані обриси мапи України.

З ініціативи українських військових та за підтримки головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака цей прапор був спеціально переданий президенту України Володимиру Зеленському для вручення українським спортсменам-олімпійцям напередодні змагань у Токіо, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таким чином захисники України захотіли підтримати наших спортсменів та нагадати їм, що наші воїни на фронті "також мужньо й гідно протистоять супернику, який переважає і кількістю особового складу, і матеріально-технічним оснащенням, але перемога неодмінно буде за Україною".

Нагадаємо, 32 ігри Олімпіади в Токіо триватимуть з 23 липня по 8 серпня. Україну на змаганнях представлять 158 олімпійців у 25 видах спорту (30-ти дисциплінах).

Читайте також

1