Зеленський звільнив начальника Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка, у якого знайшли квартиру за 20 мільйонів

Раніше голова СБУ Малюк відсторонив Іллю Вітюка від посади
Зеленський звільнив начальника Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка, у якого знайшли квартиру за 20 мільйонів
Ілля Вітюк
2 Травня 2024, 10:40
читать на русском

Президент Володимир Зеленський звільнив Іллю Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.

Відповідний указ №257/2024 опублікований на сайті Офісу президента.

"Звільнити Вітюка Іллю Анатолійовича з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України", – йдеться в указі.

Нагадаємо, 4 квітня "Слідство.Інфо" опублікувало розслідування, згідно з яким дружина Вітюка у грудні 2023 року придбала квартиру у житловому комплексі преміумкласу на Печерську в Києві. Ринкова вартість квартири – понад 20 мільйонів гривень. У декларації Вітюка вказано, що ця квартира придбана майже удвічі дешевше – за 12,8 млн грн.

Після виходу розслідування ЗМІ заявило, що співробітники Солом’янського ТЦК намагалися вручити повістку журналісту "Слідства.Інфо" Євгенію Шульгату. Стведжувалося, що працівник Служби безпеки України міг дати вказівку представникам ТЦК.

Вже 9 квітня голова СБУ Василь Малюк відсторонив керівника департаменту кібербезпеки Іллю Вітюка від виконання його посадових обов'язків на час перевірки обставин, оприлюднених проєктом "Слідство.Інфо".

Читайте також