Зеленському пропонували поступитися суверенітетом України заради путіна: інтерв'ю президента

Президент запевнив, що Україна боротиметься за всі свої території
Головне
Зеленському пропонували поступитися суверенітетом України заради путіна: інтерв'ю президента
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
13 Травня 2022, 14:33
читать на русском

Президент Володимир Зеленський розповів, як йому пропонували поступитися суверенітетом країни, аби російський президент міг "зберегти обличчя".

Про це він заявив в інтерв'ю італійському телеканалу Rai 1.

Відповідаючи на запитання журналіста, яким міг би бути вихід для росії в цій війні та на репліку, що президент Франції казав: "принижувати країну є небезпечним", Зеленський зауважив, що "ми не повинні шукати вихід для росії":

І пан Макрон дарма це робить. Я вважаю, що у нього є прекрасний досвід, що поки росія сама не захоче, поки вона не зрозуміє, що їй це потрібно, вона не буде нічого шукати, ніякого виходу. Може Еммануель (президент Франції. - Ред.) щось знає, щось більше, але я знаю, що він хотів знайти ті чи інші результати. Але посередництва між нами він не знайшов. І не з нашого боку  - не знайшов з боку російської федерації.

Він також розповів, що йому пропонували "поступитися нашим суверенітетом", аби російський лідер міг "зберегти обличчя".

...Мені пропонувати деякі речі, пов'язані з поступками щодо нашого суверенітету, заради того, щоб зберегти обличчя президента Путіна, то мені здається, що це не дуже коректно з боку тих чи інших лідерів. ми не готові зберігати щось комусь і втрачати за це наші території. Мені здається, що це зовсім несправедливо. Це втрачений час, - зауважив український президент.

Раніше президент Франції Емманюель Макрон в інтерв'ю телеканалу France 2 відмовився називати "геноцидом" дії російських солдатів на території України, як це зробив президент США Джо Байден. Згодом він намагався виправдатись, чому він не використовує слово "геноцид" щодо дій росії в Україні. Він стверджує, що "словесна ескалація" не допомагає Україні.

Слово "геноцид" має значення і повинне бути кваліфіковане юристами, а не політиками, вважає Макрон. За його словами, держави, які вважають це геноцидом, повинні за міжнародними конвенціями втрутитися: "Це те, чого хочуть люди? Я так не вважаю". Французький лідер сказав, що таке втручання може перетворити їх на сторони, що воюють. 

Читайте також

1