Верховна Рада закликає світ визнати дії росії геноцидом українців

Світ також просять визнати злочини рашистів проти людяності
Важливо
Верховна Рада закликає світ визнати дії росії геноцидом українців
Війна в Україні, діти війни / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
12 Квітня 2022, 08:03
читать на русском

У Верховній Раді зареєстрували постанову про визнання дій росії на війні в Україні геноцидом українського народу.

Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

За його словами, у парламенті "щойно зареєстрували проєкт постанови №7276, яким пропонується схвалити Заяву ВРУ "Про вчинення російською федерацією геноциду в Україні".

Цією заявою парламент України визнає та звертається до міжнародної спільноти з проханням визнати вчинення росією геноциду українського народу, а також злочинів проти людяності та воєнних злочинів в Україні. Викриття істинних намірів росії допоможе ініціювати притягнення до відповідальності всіх винних осіб та зупинити геноцид українців, - зазначив він (досьє Стефанчука).

Голова ВР зазначив, що світ має визнати геноцид українського народу під час російського вторгнення у 2022 році.

За його словами, метою воєнної агресії з боку росії в Україні є системне й послідовне знищення українського народу, його самобутності та позбавлення його права на самовизначення та самостійний розвиток.

Про офіційну політику росії щодо невизнання права Українського народу на існування свідчать численні публічні заяви путіна та інших посадових осіб цієї держави, а також відповідні дії Збройних сил рф, - додав він.

На його думку, викриття істинних намірів росії допоможе ініціювати притягнення до відповідальності всіх винних осіб та зупинити геноцид українців.

Тим часом, комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики на своєму засіданні 11 квітня рекомендував Верховній Раді ухвалити постанову №7250 про визнання злочинних дій російської федерації, що тривають на території України з 24 лютого 2022 року, геноцидом української нації.

Нагадаємо, що на російському сайті "РИА Новости", яке контролюється Кремлем, вийшла стаття із заголовком "Что Россия должна сделать с Украиной".

У ній відкрито відстоюється необхідність етноциду. Йдеться вже не про "денацифікацію", а про "деукраїнізацію". Про те, що українців необхідно змусити відмовитись від своєї національності, мови та культури за допомогою масових репресій.

Російська влада фактично оголосила цілий народ неправильним та пропагує необхідність знищення українців та української державності.

В Офісі президента заявили, що заклики про знищення українців у пропагандистських ЗМІ - це конкретна кримінальна практика.

Читайте також

1