Жінці з Харкова без її згоди ампутували груди

Постраждала чекає від лікарів безплатної імплантації
Жінці з Харкова без її згоди ампутували груди
Жінка, тіло Фото: Rodolfo Clix з Pexels
23 Липня 2021, 12:41
читать на русском

Лікарі у Харкові ампутували груди жінці, у якої лише мали взяти гістологію через підозру на злоякісне новоутворення.

Про це постраждала Олена Карманова повідомила журналістам телеканалу "Україна 24".

За її словами, операція була проведена у 2018 році. Тоді лікарі повинні були взяти шматочок тканини для гістологічної перевірки. Але після наркозу вона прокинулася без однієї молочної залози.

Мені вже було настільки страшно, що я погодилася. Коли я прийшла до тями після наркозу, перше питання, що я поставила медсестрам, чи на місці мої груди. Почувши відповідь, у мене почалася істерика і шок, адже я не давала згоди на таке, - каже постраждала.

Вона стверджує, що не підписувала письмову згоду на таку операцію. І заявила, що лікарі обіцяли їй безплатно встановити імплант на місце вирізаного органу.

Карманова каже, що в письмовій формі їй пообіцяли, що проведуть реконструкцію молочної залози за бюджетні гроші. Орієнтовним часом її проведення нібито було названо лютий 2019 року, але операція не відбулася.

У самому медзакладі коментують:

Є діагноз, чітко поставлений, вона в цю справу не вірить. Про що тут можна говорити, - сказав хірург-онколог, директор Інституту Микола Красносельський.

За його словами, домовленості про те, що лікар лише візьме біоматеріал на гістологію, не було. При проведенні операції з видалення молочної залози, єдиною помилкою нібито було те, що хірург не зробив про це офіційний запис.

Також лікар заперечує обіцянку про безплатну реконструкцію грудей.

Журналісти кажуть, що жінка звернулася в поліцію, порушено кримінальне провадження про неналежне виконання обов'язків хірургами.

Карманова через суд прагне отримати відшкодування у 5 мільйонів гривень. Ці гроші витратить на імплант.

Нагадаємо, нещодавно у США жінка проникла до стоматології, вирвала пацієнту 13 зубів і пограбувала клініку.

Читайте також

1