Жодної Rolls-Royce, Ferrari, Lamborghini немає у списку “розкішних” авто від Мінекономіки, — розслідування ЗМІ

Цьогорічний перелік авто для оподаткування, підготовлений ДП "Держзовнішінформ" виявився дуже “дірявим”
Головне
Жодної Rolls-Royce, Ferrari, Lamborghini немає у списку “розкішних” авто від Мінекономіки, — розслідування ЗМІ
автомобіль
26 Березня 2024, 19:32
читать на русском

Уряд не включив Rolls-Royce, Ferrari, Lamborghini у реєстр лакшері авто, за які треба платити "податок на розкіш" 25 000 грн/рік

Про це розповіли журналісти Bihus.Info

Видання проаналізувало цьогорічний перелік авто для оподаткування, підготовлений ДП "Держзовнішінформ" і він виявився дуже “дірявим”. Серед 183-х позицій, наприклад, немає жодної культової і найдорожчої на ринку України Ferrari. Так, зараз виставлені на продаж дві вживані Ferrari SF90 за 800 і 650 тисяч доларів. І власникам цих машин цього року платити 25 тисяч гривень податку не потрібно.

Ferrari — не єдина марка люксових авто, що не потрапили до списку. Не потрапили до списку і ролс-ройси, як в Суто Мамояна чи Геннадія Вацака. Власників ламборгіні теж звільнили від сплати податку, поза списком поряд з ними виявився і Mclaren. Не знайшлося і близької до BMW Alpina та багатьох автомобілів Mercedes-Benz та ще ряду люксових моделей авто. Також в характеристиках до безлічі авто знайдені помилки, що дозволяє обійти сплату податку у 25 000 грн в рік. Таким чином, через це Україна недоотримує величезні кошти до бюджету.

Нагадаємо, сім’я члена депутатської групи "Платформа за життя та мир" Суто Мамояна за 2022-й рік придбала 13 автівок на суму понад $1,3 млн, сам депутат проживає у розкішному маєтку, оформленому на батьків.

Читайте також

1