Жорсткий карантин у Києві: як працюватимуть підприємства і установи

У Києві скасували масові заходи, заборонили роботу розважальних закладів, а школярів відправили на канікули
Головне
Жорсткий карантин у Києві: як працюватимуть підприємства і установи
Локдаун у Києві. Фото Ратинський В’ячеслав / УНІАН
18 Березня 2021, 12:48
читать на русском

Міський голова Києва Віталій Кличко пояснив, які карантинні обмеження діятимуть у столиці від 20 березня до 9 квітня під час локдауну.

Про це сам Кличко повідомив у своєму телеграм-каналі.

Зокрема під час локдауну у столиці не працюватимуть заклади культури (кінотеатри, театри, музеї, концертні зали) та торговельно-розважальні центри (окрім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів, магазинів з продажу засобів гігієни та побутової хімії).

У Києві заборонили проведення релігійних богослужінь, якщо у храмі припадає менше 10 кв.м на 1 особу та проведення масових заходів (розважальних, спортивних, культурних, рекламних та інших. Усі спортивні змагання, включно із сьогоднішнім футбольним матчем, відбуватимуться без глядачів.

Заклади громадського харчування працюватимуть виключно на винос.

Читайте також

За дотримання суворих норм та із закритими кафе працюватимуть автозаправні станції. Перукарні, салони краси працюватимуть за попереднім записом. У фітнес та спортивних залах заборонені групові заняття.

Дитячі садочки працюватимуть без змін, а школярі після канікул навчатимуться дистанційно.

Усі підприємства та організації бюджетної сфери переходять на дистанційну роботу, окрім підприємств критичної інфраструктури. Те ж саме повинен зробити приватний бізнес.

Громадський транспорт столиці працюватиме в звичному режимі з дотриманням суворих норм перевезення пасажирів та маскового режиму із заповненістю місць для сидіння на 50%.

Обмеження у Києві попередньо запровадили на три тижні - від 20 березня до 9 квітня включно.


Контекст. Годину тому київський міський голова Віталій Кличко оголосив про локдаун у столиці через стрімке поширення коронавірусу.

За останню добу у Києві +1092 підтверджених випадки захворювання на коронавірус (загалом 149 923), +30 летальних випадків від вірусу (загалом 2991), 148 госпіталізованих пацієнтів. Подолали коронавірус за останню добу 666 людей (загалом 100 546). Найбільше випадків захворювання виявили в районах: Дарницькому (226), Деснянському (189) та в Голосіївському (97).

1