Журналіст під'єднався до секретної відеоконференції ЄС - відео

Глава дипломатії ЄС попередив журналіста, що це кримінальний злочин
Журналіст під'єднався до секретної відеоконференції ЄС - відео
Нідерландський журналіст Даніель Верлаан Фото: скрін з відео
23 Листопада 2020, 01:11
читать на русском

Нідерландський журналіст Даніель Верлаан підібрав пароль і під'єднався до секретної відеоконференції міністрів оборони ЄС.

Він здійснив вхід завдяки інформації, опублікованої в обліковому записі міністра оборони Нідерландів в Twitter, передає Politico.

На відеозаписі видно, як Верлаан з RTL Nieuws з'являється у великому вікні у верхній частині екрану відеоконференції, посміхається і махає міністрам.

Ви знаєте, що ви потрапили на секретну конференцію? - запитав журналіста глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

На що журналіст відповів ствердно і перепросив.

Так, так. Мені шкода. Я журналіст з Нідерландів. Вибачте, що перебиваю вашу конференцію, - відповів Верлаан.

Читайте також

Боррель попередив журналіста, що це кримінальний злочин і йому краще швидше відключитися, перш ніж приїде поліція.

У виданні RTL Nieuws розповіли, що їм вдалося підібрати код до секретної відеоконференції, оскільки в акаунті глави Міноборони Нідерландів в Twitter виявилися п'ять з шести цифр PIN-коду. Підібрати останню цифру не склало труднощів.

Представник Міноборони Нідерландів повідомив, що фотографія з адресою входу і частиною коду були опубліковані випадково.

Днями французька радіостанція France Internationale випадково запустила в ефір заготовлені "про всяк випадок" некрологи королеви Великої Британії Єлизавети II, бразильського футболіста Пеле, актора Клінта Іствуда та інших.

На станції пояснили, що казус трапився через "технічні проблеми". "Побічним ефектом" збою стало ще й те, що заготовки оприлюднили не тільки на сайті радіостанції, але й у їхніх партнерів: Google та Yahoo.

1