Журналісти показали, як виглядає маєток митрополита УПЦ МП Онуфрія на Буковині (відео)

До маєтку митрополит їздить з охороною і величезними кортежами
Головне
Журналісти показали, як виглядає маєток митрополита УПЦ МП Онуфрія на Буковині (відео)
11 Травня 2023, 09:50
читать на русском

Резиденція митрополита Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія (Ореста Березовського) розташована біля природного заповідника "Гарячий Урбан" у Чернівцях.

Про це пише видання molbuk.ua.

До нього хвилин 15-20 ходьби від тролейбусної зупинки. Праворуч будинку є огороджене каменем місце для паркування. Ліворуч за огорожею видніється триповерховий будинок із однією трикутною баштою та написом "ІХ" на вікнах.

Будинок огороджений високим парканом - 2,5-3 метри. Головна брама та хвіртка прикрашені кованими хрестами і кованими елементами декору. Трішки нижче головного входу лежать складені дрова.

Через високу огорожу заглянути на подвір’я не вдається, але через щілини у воротах видно, що воно встелене бруківкою. журналісти намагалися постукати, але, окрім гавкоту пса, нічого більше не почули і ніхто до них не вийшов.

Дорогою назад (поруч маєтку – дачі чернівчан) журналісти зустріли жінку й запитали в неї про резиденцію та чи часто тут буває її власник.

Як він тут буває, то тут такі кортежі приїжджають. Там охорона постійно є. Я собі думаю, ви так фотографуєте, як це вони не вийшли. Та зараз рідко кортежі приїжджають сюди, - говорить жінка. - Ми раніше з чоловіком виходили пиляти та прибрати викорчувані, гнилі дерева. Так охорона одразу до нас виходила і казали: "Нельзя!". Мій чоловік каже: "Наведімо порядок, в лісі так брудно, так недобре". "Тут без вас є кому порядок наводити", - відповідають.

Нагадаємо, колишній настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) отримав ділянку в Печерському районі Києва, на якій розташований його будинок, де проходив нещодавно обшук, внаслідок нечесних махінацій та обману законного власника.

1