Журналісти знайшли у нардепа Герасимова ще одну незадекларовану віллу, цього разу під Києвом

Водночас дружина нардепа "засвітила" у соцмережах дорогу ювелірку, зрозуміло, також незадекларовану
Головне
Журналісти знайшли у нардепа Герасимова ще одну незадекларовану віллу, цього разу під Києвом
Герасимов Артур (фото: сайт партії ЄС)
21 Листопада 2023, 17:44
читать на русском

Родина нардепа Артура Герасимова, який уникнув покарання за незадекларовану віллу в Іспанії, живе у розкішному будинку під Києвом, який також не внесений у декларації.

Про це пише телеграм-канал СЛОН.

Остання декларація співголови фракції "ЄС", як і в більшості нардепів, була подана у 2021-му. В ній задекларовані дві квартири, три гаражі та автівка дружини Наталії. Герасимов вказав свій Range Rover 2018 року, годинники Breguet та IWC, мільйон гривень, 69 тис. доларів та 17 тис. євро. Дружина за той рік заробила 86 тис. грн та не мала заощаджень.

"Flashforward у 2023 рік, майже три роки без відкритого декларування, донька подружжя у соцмережах показує заміський будинок, в якому мешкає родина. У підтвердження, в жовтні Наталія Бухалова в мережі Фейсбук шукала няню для дітей і вказувала, що родина живе під Києвом", - пишуть автори.

Дружина Герасимова Наталія займається соціологією, і, попри скромні заробітки, може похвалитися коштовними ювелірними прикрасами, які показала в мережі. На фото 2021 року на жінці каблучка Graff вартістю $22.000, на фото від 2022 року сережки De Grisogono за майже $18.000.

Нагадаємо, нардеп Артур Герасимов уникнув покарання за невнесення іспанського майна в декларацію через закінчення строку давності. 15 листопада апеляційна палата ВАКС скасувала вирок суду від серпня, який визнавав нардепа винним у недекларуванні вілли в іспанському Аліканте. Влітку цього року родина Герасимова відпочивала на згаданій сімейній віллі.

У квітні 2021 року "Схеми" повідомили, що співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов не задекларував двоповерховий маєток в Іспанії, яким разом із дружиною він володіє із 2013 року.

Народний обранець не вніс до виправленої декларації за 2020 рік відомості про належні йому та його дружині двоповерхове житлове приміщення та паркомісце, розташовані у Королівстві Іспанія, загальною вартістю 252 тис. євро, а також про наявність грошових активів у розмірі 1 657 доларів США, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків.

17.08.2023 колегія суддів ВАКС визнала вказаного нардепа винуватим у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік, тобто у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ). За вироком суду особі призначено покарання у виді штрафу у розмірі 51 тис. грн з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням функцій представника влади в органах державної влади строком на 1 рік. Разом з тим, суд звільнив особу від покарання у зв’язку із закінченням строків давності.

1