Зима буде важкою: експерт дав поради, як пережити холодну пору

Росіяни можуть продовжити атакувати енергетичну інфраструктуру
Зима буде важкою: експерт дав поради, як пережити холодну пору
Сніг, зима (Фото: Pixabay)
13 Вересня 2022, 05:10
читать на русском

Через цинічні атаки російської армії на об'єкти критичної інфраструктури, українцям потрібно підготувати план евакуації на випадок, якщо через обстріли у багатоквартирних будинках взимку зникне електропостачання.

Про це сказав директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко в етері національного телемарафону.

Ризик того, що Росія продовжить атаки на енергетичну інфраструктуру і на теплоелектроцентралі та теплоелектростанції, є. Обійти його сьогодні ніяк неможливо, - зазначив експерт.

Якщо мешканці приватного будинку можуть налагодити автономне опалення та енергозабезпечення, це потрібно зробити. Таку пораду дає Харченко.

Крім цього, він радить поставити резервний генератор, оскільки для роботи газового котла потрібна електрика.

Поставте резервний генератор. Якщо у вас газове опалення, я впевнений, що газом ви будете забезпечені, але все одно потрібна буде електрика, щоб працював газовий котел чи інший. Потурбуйтеся про те, щоб у вас все було в робочому стані: перевірте стан опалювальних мереж, - сказав Харченко.

Як зазначив експерт, якщо взимку у багатоповерхівках не буде електропостачання, теплозабезпечення та каналізації, то людям необхідно евакуюватися.

Якщо ви бачите, що ваш населений пункт, особливо поблизу бойових дій, не буде забезпечений опаленням та електрикою, думайте над резервним варіантом, думайте куди евакуйовуватись, - додав фахівець.ї

Нагадаємо, що сьогодні вночі, 12 вересня, російські орки обстріляли Нікопольський та Криворізький райони Дніпропетровської області.

Читайте також